HR EN

Posjet putujućeg kazališta


Dana 28. ožujka 2017. godine naš vrtić posjetilo je zabavno društvo iz  La La Landa te nas povelo u laboratorij ludog znanstvenika. Kroz zanimljiv interaktivni show djeca su imala prilike učiti o kemiji, fizici, prirodi i društvu te o pravilima lijepog ponašanja.

Osim što smo naučili tko je to zapravo znanstvenik i čime se on bavi u svom laboratoriju, naučili smo i što je to tikvica, a što epruveta te kako od octa i sode bikarbone možemo (pod nadzorom odraslih, naravno) napraviti raketu koja može poletjeti visoko u zrak. Naučili smo kako napraviti maglu i pastu kojom će slon prati svoje zube te mijenjati boje tekućinama. Osim toga, ponovili smo naše pravilo da kada nešto želimo reći moramo dići ruku. Naš novi prijatelj znanstvenik ne može sve sam napraviti stoga je poveo i svog nespretnog pomoćnika Denisa koji nas je naučio da ne smijemo kasniti kao što je on zakasnio te da u laboratoriju ništa ne smijemo jesti niti piti. Osim što smo obogatili naše znanje ovim zanimljivim pokusima, obogatili smo i naš vokabular s novim riječima kao što su soda bikarbona, kalijev permanganat, tikvica, epruveta, laboratorij, kapaljka i dr.
Za kraj ovog druženja znanstvenik nam je napravio veeeeeeliki vodeni balon koji je našu sobu ispunio oduševljenjem i smijehom te nestrpljivim iščekivanjem njegovog pucanja.

Prepuni dojmova ovoga susreta pozdravili smo se s našim gostima te nestrpljivo čekali roditelje kako bismo im ispričali sve što smo naučili.
Ostatak fotografija našeg susreta možete pogledati u fotogaleriji.


 

Ispiši stranicu